Uw munten verkopen op een muntenveiling? Het kan, maar!

Iedereen die ooit wel eens aanwezig was op een veiling kent de spanning die er kan heersen.

En als er twee potentiĆ«le kopers zijn die tegen elkaar opbieden kan de prijs van een  welbepaald kavel  wel eens flink oplopen.

Naast fysieke muntenveilingen zijn er ook veel online-muntenveilingen actief als platform waar u munten kan verkopen aan de hoogste bieder.

Voor gouden-en zilveren munten is dit echter zelden de beste optie. Zo betaald u als inbrenger vaak een percentage op de verkoopprijs (5-15%) en zal de toekomstige bieder/koper rekening moeten houden met een toeslag op de verkoopprijs van (10-25%)

U ziet dat het veilinghuis hier dus een wel heel ruime marge neemt.

Voor gangbare gouden en zilveren munten & collecties is een rechtstreekse verkoop aan een correcte, eerlijke prijs de beste optie. Gouden-en zilveren munten zonder verzamelwaarde worden gequoteerd aan de dagprijs van goud-en zilver. Wij nemen hier een kleine marge op. Deze prijzen zijn transparent en voor iedereen consulteerbaar op aanvraag.

Voor de bijzondere muntstukken, uitgaven & jaartallen, kijken wij naar de catalogus-en verzamelwaarde. Ook hier kan u rekenen op een eerlijk advies en waardebepaling.

Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor een prijsvoorstel!

Munten veiling