Munten uitgegeven door Franklin Mint, Het Belgische Munthuis en andere uitgevers verkopen

Het Belgische Munthuis.  In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, is het Belgische Munthuis een privé onderneming.  Onder deze goed klinkende naam verkopen ze vooral herdenkingsmunten die mooi verpakt en prachtig voorgesteld worden.

Helaas zit daar meteen ook de angel in het verhaal : er wordt (terecht) een belangrijke meerprijs op de metaalwaarde gevraagd voor deze verpakking.  En bij wederverkoop is het zéér moeilijk om de aanschafwaarde terug te bekomen.

Er zijn enkele uitzonderingen (meestal rond een specifiek thema) waar wèl een bonus op zit.  U kan ons steeds contacteren hiervoor.

Franklin Mint is een producent van verzamelobjecten (munten, maar bv. ook postzegels, die-cast, speelgoed of porselein), die in België vooral in de jaren ’80-’90 heel actief was.
Franklin Mint maakte gebruik van een abonnementensysteem. Het eerste stuk werd doorgaans heel goedkoop op de markt gebracht. Daarna voelde men zich vaak verleid of ‘gebonden’ om de andere stukken te blijven verzamelen. Helaas was dit niet echt een beloftevolle belegging want de waarde ligt vaak onder de gedane investering.

Uitzonderingen op de regel zijn er altijd, met name:
De koffer met 100 Rubenspenningen (zie foto hieronder) is daar een goed voorbeeld van.
Deze koffer is gezocht!

De koffer met 100 Rubenspenningen
De koffer met 100 Rubenspenningen, gezocht!
De koffer met 100 Rubenspenningen, inkijk op de munten
De koffer met 100 Rubenspenningen - detail munten