250 Belgische Frank zilver België

Historiek

Er zijn 2 belangrijke groepen : de 250 bef uit 1976, en de 250 bef die later zijn uitgegeven.

Bij de eerste versie van de 250 bef zijn er 2 types, die kan u als volgt onderscheiden : een eerste type met kartelrand (deze hadden een enorme oplage) en een tweede type met sterren in de rand (kleinere oplage, deze komen uit de doosjes. Het eerste type wordt nog verder onderverdeeld in een type met kleine “B” en grote “B”. Beide types bestaan in de 2 landstalen.

In de jaren ’90 zijn er een aantal herdenkingsmunten uitgegeven, die ook alle 250f als waarde hadden.

Waardebepaling

De stukken uit de jaren ’90 kennen soms een meerwaarde op de zilverprijs. Doch op zich is het al een interessante munt, door het gewicht en het hoge gehalte aan zilver.

Overzicht van de verschillende mogelijk jaartallen

1976 Belgique19951998
1976 België19961999
19941997
250 BEF frank zilver België

Een correcte prijs en contante en onmiddellijke betaling behoren tot de reputatie die ik als muntenexpert heb opgebouwd. U mag er bovendien op rekenen dat ik streef naar een prijs die boven de zilverprijs uitkomt en gebaseerd is op de verzamelwaarde van munten.

Er zal u steeds de vraag gesteld worden hoeveel exemplaren u van deze munten hebt. De reden is eenvoudig : indien ze niet verzamelwaardig zijn, dan vallen we terug op de metaalwaarde, de zilverprijs. En hoe meer munten u dan kan aanbieden, hoe beter de prijs.

Wenst u deze munten te verkopen? Op deze pagina ‘Hoe verkopen’ wordt duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn.

Enkele mooie exemplaren, u hebt misschien een gelijkaardig exemplaar?