Verkopen oude munten en verzamelingen via consignatie

Een alternatief voor de rechtstreekse verkoop van uw munten is de verkoop op commissie. In dit geval overleg ik samen met u voor een optimale manier om de munten te verkopen en kiest u niet voor een directe verkoop.

Of het nu gaat over 1 munt, enkele munten of een uitgebreide verzameling : als we vermoeden dat er een duidelijke meerwaarde te halen is op de goud of zilverprijs gaan we op zoek naar de goeie manier om die waarde naar boven te halen. Misschien moet de munt aangeboden worden op veiling, misschien in het buitenland, misschien moet het geheel rechtstreeks aan een verzamelaar of gespecialiseerde handelaar in ons uitgebreid bestand aangeboden worden? Het zijn allemaal mogelijkheden.

Individuele munten kunnen we laten expertiseren (graden), collecties kunnen we opsplitsen, proper voorstellen enz. enz.

Ik voorzie altijd rapportering over het resultaat en ik garandeer een correcte afhandeling (administratief en financieel) binnen een vooraf bepaalde termijn (meestal 1 of 2 maanden).

Op basis van een eerste schatting betaal ik ook onmiddellijk een voorschot en in geval van zilveren of gouden munten zal dit voorschot natuurlijk reeds steeds de goudprijs of zilverprijs indekken.