Schattingsverslag van munten voor de verzekering

Bij mij kunt u ook terecht voor het schatten van munten voor de verzekering.

Verzekering – Verzekeringsmaatschappij

VOOR er schade optreedt
Wil u zich verzekeren voor de waarde of voor de vervangingswaarde? Dat maakt een groot verschil! In het laatste geval neemt men ook de kosten voor de aankoop, het materiaal, de werkuren, enz. in overweging. Tijdens een vrijblijvend gesprek wordt dit duidelijk. Een specialist in de materie is verzekeringsmaatschappij HISCOX. Zij werken, op basis van mijn schatting, met een ‘Settlement before claim’. Op die manier kan er nooit discussie over de waarde zijn.

Schattingen voor de verzekering brengen nog een belangrijke vraag in het spel: verzekert u de waarde van de collectie of de vervangingswaarde? Een wereld van verschil! Bij de vervangingswaarde neemt men ook de aankoopkost, het materiaal, de werkuren, enz. in rekening.
Laat een vrijblijvend gesprek hier duidelijkheid over brengen.

NA er schade is opgetreden
Het is de nachtmerrie van iedere verzamelaar. Indien u wordt geconfronteerd met waterschade (komt vaak voor), brand of (uiterst zeldzaam) diefstal, dan kan ik een waardevermindering berekenen op basis van lijsten. Hoe beter uw geval gedocumenteerd is hoe vlotter de afhandeling loopt!

Referenties :

Lid van ARGUS  (vereniging van Kunstexperts)

Overige referenties op verzoek