In mijn wisselgeld heb ik een euro munt gevonden, en ik vind die terug als een hele dure?

De 2 euromunten van de verschillende landen in euro beginnen fors te circuleren.  Het gebeurt dan wel eens dat een “opmerkelijke” munt in het wisselgeld te vinden is.

Enige zoektocht heeft u misschien op indrukwekkende resultaten gebracht, en u wou dit bevestigd zien.

Twee zaken zijn belangrijk :

1.       om verkoopbaar te zijn moeten de munten in topkwaliteit zijn.  Van zodra er grote krassen, deukjes enz zijn wordt dit quasi onverkoopbaar.

2.       Een aantal munten zijn in 2 variantes uitgebracht.  Een keer in gewone circulatiemunt, en ook in speciale sets die apart verkocht worden (in kwaliteit proof of fdc).  De waarde zit enkel in deze tweede versie.

Deze vraag komt meer en meer voor ondertussen, dat valt op.

Ik vermoed dat er hier en daar wel een aantal verzamelingen “uitgegeven” worden, omdat de verzamelaar gestopt is. Het is bijna niet meer haalbaar om in detail op alle vragen in te gaan, maar ik kan u natuurlijk wel helpen. Er zijn op het internet een aantal interessante groepen te vinden waarin verzamelaars elkaar helpen. Deze zal ik u met plezier doorsturen.

Hieronder alvast een munt waarover regelmatig vragen komen, voor alle duidelijkheid deze heeft quasi geen meerwaarde dan 2 euro.

2 euromunten van de verschillende landen in euro